Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 3 Ekim 1977 yılında Karakoçan İmam Hatip Lisesi olarak Karakoçan merkez Kırkpınar Mahallesinde hizmete açılmış ve 125 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. 1979 yılında Karakoçanlı hayırseverler tarafından yaptırılan 12 derslikli yeni binasına taşınmıştır. Yeni bina da yetersiz kalınca yine hayırseverler tarafından 6 derslikli bir ek bina yaptırılmış, ancak İmam Hatiplere olan yoğun ilgi nedeniyle yapılan ek derslikler de yetersiz kalmıştır. 2015 yılında Tepe Mahallesi TOBB Sokakta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan 24 derslikli okul ve 200 kapasiteli (100 Erkek-100 Kız) pansiyon binasına taşınmıştır. 2015/2016 yılından itibaren yeni binasında eğitim öğretime devam etmiştir. Okulumuz bünyesinde 2012/2013 eğitim öğretim yılında İmam Hatip Ortaokulu açılmıştır. Halen İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu aynı binada eğitim öğretime devam etmektedir.Kısa bir zaman sürecinde Karakoçan'ın gözde okullarından birisine dönüşen okulumuz ,gelenekten geleceğe edindiği deneyimle eğitim öğretime devam etmektedir.Okulumuzun altyapısı ,öğrencilerimize en iyi öğretimi sunmak anlayışı ile kurulmuştur. Dersliklerimiz, kütüphanemiz, laboratuvarlarımız, spor salonumuz, bahçemiz, modern pansiyon binamız, hep bu anlayışın ürünleridir.

Yayın: 12.05.2020 - Güncelleme: 14.05.2022 04:01 - Görüntülenme: 696